Welkom
Vastgelopen?
In de praktijk
Praktijk
Vragen???
Welkom
Welkom op de website van Praktijk Hopman, praktijk voor Cognitieve Gedragstherapie
Vastgelopen?
Neemt u gerust contact op met ons secretariaat, wij staan u graag te woord!
In de praktijk
De praktijk is centraal gelegen, op korte afstand van zowel het centrum als de ziekenhuizen.
Praktijk
Parkeren kan voor de deur en is gratis.
Vragen???
Heeft u na het bekijken van deze website nog vragen? Neemt u gerust contact op met ons secretariaat, wij staan u graag te woord!

Aanmelding

Bij aanmelding is een geldige verwijzing noodzakelijk om aanspraak te kunnen maken op verzekerde zorg. Deze moet gedateerd zijn vóór uw eerste gesprek. In de verwijzing dient vermeld te worden of het Generalistische Basis GGZ of Specialistische GGZ betreft. Tevens moet er een vermoedelijke diagnose genoemd worden.

U wordt verzocht uw legitimatiebewijs mee te nemen bij uw intakegesprek. De verwijzing hebben wij nodig om bij uw zorgverzekeraar te kunnen declareren. Zonder geldige verwijzing zullen de kosten bij uzelf in rekening gebracht worden. Uw legitimatiebewijs controleren wij voor uw dossier.

Verwijzingen kunnen helaas niet per zorgmail naar ons gestuurd worden.

 

U wordt verwezen naar de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) of naar de Specialistische GGZ (S-GGZ).

De Generalistische Basis GGZ is bedoeld voor mensen met lichte tot matig ernstige stoornissen. Een psycholoog behandelt daarin vrij kortdurend. Hij/zij heeft daarvoor een aantal 'tools' tot zijn beschikking die speciaal voor de Generalistische Basis GGZ zijn ontwikkeld.

De therapeut zal eerst een intake met u doen. Daarna zal met u besproken worden hoeveel tijd er nodig is om u te kunnen helpen. Constateert de therapeut dat u niet binnen de Generalistische Basis GGZ geholpen kan worden (de aard van de klachten overstijgt de mogelijkheden van de Generalistische Basis GGZ) of mág worden (er is geen sprake van een diagnose volgens de DSM 5), dan wordt u terug verwezen naar uw huisarts. Mogelijk is dan een verwijzing naar de Specialistische GGZ nodig of is juist de hulp die de huisarts u met de praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) kan bieden voldoende.

Indien u wordt verwezen naar de Specialistische GGZ zal de huisarts dit duidelijk in de verwijzing vermelden.

In de Specialistische GGZ is er sprake van ernstige of complexe stoornissen. Deze behandelingen duren langer dan in de Generalistische Basis GGZ. Ook hier zal de therapeut eerst een intakegesprek met u doen en vervolgens een behandelplan (inclusief een inschatting van de duur van de therapie) aan u voorleggen.